OVER AMANDA

Hi, ik ben Amanda Sniekers en woon in Stramproy (Limburg) samen met mijn man en onze 2 dochters. Zij hebben me aan het denken gezet, hoe laat ik de wereld straks wat beter achter dan hij nu is? Wat kan ik mijn kinderen meegeven en leren met betrekking tot het klimaat?

De laatste jaren ben ik steeds bewuster en duurzamer gaan leven en tuinieren, met als gevolg een enorme toename aan diversiteit van vlinders en vogels in onze tuin. Ook de egel en eekhoorn zijn vaste bewoners geworden. Ik vond deze verandering zo fascinerend dat ik hier meer over wilde weten en ben de opleiding tot ecologisch tuinontwerper gaan doen. 

Mijn missie is om meer groenrijke tuinen te creëren en minder verharding. Ik wil op deze manier mijn bijdrage leveren aan klimaatbestendige en duurzame tuinen en het vergroten van de biodiversiteit. 

Ik hoop heel veel tuinen te kunnen omtoveren naar een Groene Weelde vol leven. Elke tuinbezitter kan het verschil maken, jij dus ook!

 

Worstel jij met de inrichting van jouw tuin of lege kavel? Ben je op zoek naar een onderhoudsvriendelijke en groene tuin? Of zou je graag andere beplanting willen, die zorgt voor meer biodiversiteit in je tuin?

Ik ben lid van het Collectief Ecologische Tuinlieden der Lage Landen.